Sukututkimuksen käytännesäännöt

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio on tarkastanut sukututkimuksen käytännesäännöt, jotka on laatinut Suomen Sukututkimusseuran juridisen edunvalvontahankkeen ohjausryhmä. Ohjausryhmässä oli myös Suomen Sukuhistoriallinen yhdistys ry:n ja Sukuseurojen Keskusliitto ry:n edustus.

Sukututkimuksen käytännesäännöt opastavat hyvään henkilötietojen käsittelyyn sukututkimuksen eri vaiheissa. Tarkoituksena on antaa sukututkijalle riittävät tiedot siitä, kuinka sukututkimuksessa sovelletaan henkilötietolakia, turvataan tutkimuskohteiden yksityisyyden suoja ja vältytään ongelmatilanteilta.

Kaytannesaannot_2013

Posted by Paula Virmasalo in Uutiset, 0 comments

Sukukokous 16.6.2019

SUKUKOKOUSKUTSU

ASTU BÄHRIEN JÄLJILLE!

Bär/Bähr -sukuseura ry:n yhdeksäs sääntömääräinen sukukokous pidetään sunnuntaina 16.6.2019 klo 11.00-16.00 Kulttuurikeskus Sofiassa, Kallvikinniementie 35, Helsinki.

Sääntömääräisen sukukokouksen lisäksi ohjelmassa on mielenkiintoinen esitelmä, jossa fil.tri, MBA Marja Pirttivaara kertoo geneettisestä sukututkimuksesta.
Ja kotisivujemme tekijä Riku Salminen kertoo mitä uusi kotisivujemme ”suljettu osasto” pitää sisällään ja miten sinne pääsee.
Tällä kertaa varaamme entistä enemmän aikaa vapaalle seurustelulle Bährinkammarissa, joka avataan jo klo 11:00.

Lisäksi järjestämme arpajaiset à 2€/arpa. Luvassa on hyviä palkintoja!

Jos haluat kotisivuillemme myyntiin tulevia Apteekkari Bäckmanin hedelmälimonaadeja ja Kili kili -limonaadilaseja kätevästi sukukokoukseen, tilaa ne etukäteen suoraan Veli-Pekalta puh. 050 590 1541 tai sähköposti virtames(at)virtamies.fi  Katso hinnasto Jäsenkirjeen 1/2019 sivulla 2.                                                                        
Sukuseuran kirjat ja Sukupuu -taulu ovat myös myynnissä alennettuun hintaan.

Tulethan vaikuttamaan sukuseurasi toimintaan!  Äänioikeus on jokaisella jäsenmaksunsa maksaneella jäsenellä sekä kunniajäsenillä. Sukukokoukseen voi osallistua, vaikka ei olisi seuran jäsen. Koska osoitetiedot ovat edelleen vaillinaiset, kerrothan kokouksesta myös sukulaisillesi.

Ilmoittaudu 31.5.2019 mennessä Irinalle sähköpostiin: irinabaehralexandrowsky(at)gmail.com,                      
puh. 040 5266 672 sekä maksamalla 31.5.2019 mennessä sukukokousmaksu  Bär/Bähr -sukuseura ry:n tilille                                                   
 FI22 4006 0010 2986 24.

Sukukokousmaksu: jäsenet 32 €, lapset 4 -12 vuotta 1€/ikävuosi, lapset alle 4 v. maksutta, ei jäsenet 40 €. Ilmoita maksukentässä keitä maksu koskee sekä onko osallistuja: jäsen, ei jäsen tai lapsi   4 -12 v. 

Sukukokousmaksu sisältää tervetulokahvin (alkaa klo 11:30) ja tanskalaisen juhlalounaan ruokajuomineen ja viineineen. 

Maksa myös sukuseuran jäsenmaksu, 20 €/vuosi, opiskelijan jäsenmaksu 10 €. Merkitse maksajan tiedot selkeästi viestikenttään.

Kuinka pääset Sofiaan? Omalla autolla. Katso ohjeet reittioppaasta. Kampin ja Rautatieaseman metroasemilta pääset Vuosaaren metroasemalle, josta on n. 2 km Sofiaan. Vuosaaren metroasemalta saa taksin.

Jos haluat majoittua Sofian viihtyisässä merenrantahotellissa, ota yhteyttä suoraan Kulttuurikeskus Sofiaan, puh. 010 277 900, sähköposti: reception@sofia.fi  ja käytä hyväksesi neuvottelemaamme tarjoushintaa
2 hh  80 €/vrk tai 1hh 70 €/vrk, perhemajoitus (4 – 5 hengen huoneistossa) 200 €/vrk. Mainitse tilatessasi, että osallistut Bär/Bähr -sukuseuran sukukokoukseen.

Hallitus kerää edelleen valokuvia sukukokouksista 1992 – 2007.

TERVETULOA HYGGEILEMÄÄN!

Posted by Paula Virmasalo in Tapahtumat, Uutiset, 0 comments

Irina luotsaa edelleen Sukuseurojen Keskusliittoa

Puheenjohtajamme Irina Baehr-Alexandrowsky on valittu jo neljännelle perättäiselle kaudelle Sukuseurojen Keskusliiton puheenjohtajaksi. Irina on ensimmäinen nainen vuonna 1979 perustetun liiton johdossa.

Kiitokset Irinalle, joka jaksaa edelleen työskennellä paitsi oman Bär/Bähr -sukuseura ry:mme että myös muiden sukuseurojen yhteisen edun ja toiminnan turvaamisen hyväksi. Sukuseurojen Keskusliitto ry on sukuyhteisöjen valtakunnallinen keskusjärjestö, joka tuo sukuyhteisöt ja -harrastajat yhteen. Sen tärkein tehtävä on tukea jäsenseurojensa toimintaa ja hoitaa edunvalvontaa. Keskusliitolla on 117 jäsenseuraa ja lähes 1000 kannattajajäsentä. Jäsenseuroissa on yhteensä noin 30 000 henkilöjäsentä.
Keskusliitto toimii yhteistyössä kaikkien sukuharrastusyhteisöjen kanssa ja kertoo sukuyhteisöjen toiminnasta, sukututkimuksesta ja niiden tavoitteista kaikille kiinnostuneille tahoille. Keskusliitto julkaisee Sukuviesti-lehteä ja tuottaa sukuseurojen ja harrastajien käyttöön kirjallista materiaalia, kuten alan oppi- ja käsikirjoja.

Posted by Paula Virmasalo in Uutiset, 0 comments

Marcus Bäckman mukana uuden Disney-elokuvan suomenkielisessä tuotannossa

Walt Disneyn uusi live-elokuva, Maija Poppasen paluu, tulee elokuvateattereihin 25. joulukuuta 2018. Siinäkin on karhuntassun jälki, sillä Marcus Bäckman on ohjannut elokuvan suomenkielisen version dialogin ja laulut.

”Voin varauksetta suositella elokuvaa kaikille – suomeksi tai englanniksi. Tunteella ja taidolla tehty koskettava vanhan ajan satumusikaali. Suomalaisena Poppasen äänenä loistava Maria Ylipää”, Marcus kertoo.

Posted by Paula Virmasalo in Bähr Goes Art, Uutiset, 0 comments

Munkkikahvit Killinkoskella – lähde mukaan!

 

 

 

 

Sukuseuramme tekee kesäretken Killinkosken Wanhalle Tehtaalle lauantaina 25.8.2018.
Juhlistamme tällä tavalla Suomen kulttuuriympäristöpäiviä Tunne perintösi, jaa tarinasi.

Ja miksi juuri Killinkoski?
Killinkoski on yksi sukumme tärkeistä paikkakunnista koska sen teollistumiseen ja hyvinvointiin vaikutti 1800-luvun lopulta alkaen kolme Johan Adolf/Jobben Bährin tytärtä Evelina Holm, Anna Stenbäck ja Edith Neu perheineen. Tutustu etukäteen sukumme ja Killinkosken mielenkiintoiseen historiaan kotisivuilla visitkillinkoski.fi

Ohjelma:

Klo 12:00 – 13:00
Perinteinen hämäläinen pitopöytä ravintola Mikontalossa, osoite Herrasentie 14, 34800 Virrat omakustannushintaan à 16,50 €, alle 12 v. puoleen hintaan, alle 4 v. ilmaiseksi. Jokainen maksaa lounaan itse paikan päällä.
Klo 13:00 – 13:30
Siirtyminen Killinkoskelle, osoite Inkantie 60, 34980 Killinkoski. Matka kestää autolla noin 20’.
Klo 13:30 – 14:15
Nauhateollisuusmuseon ja Josef Stenbäckin näyttelyn opaskierros. Kokoontuminen kahvilan edessä. Sukuseura maksaa opastuksen.
Klo 14:15 – 15:00
Juomme kuuluisat munkkikahvit kahvilassa. Sukuseura maksaa munkkikahvit. Huom. nauhatehtaan myymälä on auki klo 15:00 saakka.

Toimi näin:

Ilmoita osallistumisesi Irinalle 18.8.2018 mennessä
irina.baehr(at)gmail.com, puh. 040 5266672

a) lounas + opaskierros
b) opaskierros.

Posted by Paula Virmasalo in Tapahtumat, 0 comments

Pekka ja Tuomas Ervamaa

PEKKA ERVAMAA (ABB_adF_B) on elokuvaaja, valokuvaaja ja media-alan opettaja. Katso lisää tästä linkistä:

http://www.flickr.com/photos/pekkaervamaa

TUOMAS ERVAMAA (ABB_adF_BB) on taiteen maisteri ja lasimuotoilija, joka on pitänyt useita näyttelyitä Helsingissä ja osallistunut yhteisnäyttelyihin useissa maissa. Katso lisää tästä linkistä:

http://www.finnishdesigners.fi/portfolio/tuomas.ervamaa

 

Tuomaksen ja Pekan teoksista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä: pekkaervamaa(at)gmail.com

Posted by Irina Baehr in Bähr Goes Art, Uutiset, 0 comments

Antamon possukastike

Isäni Antamo Vaajakallion (ABB_IG) perisuomalainen sianlihakastike maistuu pakkaspäivänä. Hänen äitisä Liina-mamma oli kuollut jo isän ollessa pieni poika, mutta äidin tekemä ruoka jättää lähtemättömään muistijäljen. Isä sanoikin usein kaipaavansa Liina-mamman ruokien konstailematonta, yksinkertaista makua. Näissä oli tavallisesti mausteena vain suola ja pippuri, kuten tässä yhdessä isän bravuureista, possukastikkeessa, jonka minä tulen muistamaan koko ikäni.

Isäni käytti possukastikkeeseen sian ”raitalihaa” eli ohuita kylkisiivuja. Ne ja sipulin hän pilkkoi pieteetillä pieniksi ja paistoin rautapannulla rapeaksi. Kastikkeen isä teki lisäämällä pannulle pari ruokalusikkaa vehnäjauhoja ruskistumaan, tilkan vettä sekä ruokakermaa, suolaa ja ripauksen valkopipuria.

Koska ranskalaisessa keittokirjassa, jota isä mielellään tutki, käskettiin yleensä ”keittää kastike puoleen”, sitä oli aina niukasti tarjolla. Mutta mahdotonta kuinka hyvää se oli. Isä tarjosi sitä minulle ja kuopukselleni, kun joskus 1980-luvulla hetken kotiäitinä ollessani kävin heillä siivoamassa kerran viikossa. Isä oli tuolloin jo eläkkeellä, mutta äiti vielä kiivaasti töissä.

Paula Virmasalo

 

Posted by Paula Virmasalo in Uutiset, 0 comments

Irina jatkaa SSK:n puheenjohtajana vuonna 2018

Puheenjohtajamme Irina Baehr-Alexandrowsky valittiin jo kolmannelle kaudelle Sukuseurojen Keskusliiton puheenjohtajaksi. Irina on ensimmäinen nainen vuonna 1979 perustetun liiton johdossa.

Kiitos Irina, kun jaksat väsymättä työskennellä paitsi oman sukuseurasi, myös sukuseurojen yhteisen edun ja toiminnan turvaamisen hyväksi.

Sukuseurojen Keskusliitto ry on sukuyhteisöjen valtakunnallinen keskusjärjestö, joka tuo sukuyhteisöt ja -harrastajat yhteen. Sen tärkein tehtävä on tukea jäsenseurojensa toimintaa ja hoitaa edunvalvontaa. Keskusliitolla on 110 jäsenseuraa ja lähes 1000 kannattajajäsentä. Jäsenseuroissa on yhteensä noin 30 000 henkilöjäsentä.
Keskusliitto toimii yhteistyössä kaikkien sukuharrastusyhteisöjen kanssa ja kertoo sukuyhteisöjen toiminnasta, sukututkimuksesta ja niiden tavoitteista kaikille kiinnostuneille tahoille. Keskusliitto julkaisee Sukuviesti-lehteä ja tuottaa sukuseurojen ja harrastajien käyttöön kirjallista materiaalia, kuten alan oppi- ja käsikirjoja.

Posted by Paula Virmasalo in Uutiset, 0 comments

Kuusi ja Kataja kamariooppera 19.1.- 20.1.2018 Tyrvään pappilassa

Kuusi ja Kataja kamariooppera 19.1.- 20.1.2018 Tyrvään pappilassa. Libretto ja sävellys Veli-Pekka Bäckman.

Nyt on jo 6 sukulaista ilmoittautunut ensi-iltaan perjantaina 19.1.2018. Menemme  yhdessä kuuntelemaan Veli-Pekan säveltämää musiikkia Tyrvään pappilan viereiseen seurakuntasaliin ja sen jälkeen syömään buffetillallista Tyrvään pappilaan.

Buffetillallisen yhteydessä pienoiskonsertti, jossa Markus Bäckman tulkitsee Edvin Piiran runoja Veli-Pekka Bäckmanin pianosäestyksellä.

Jos vielä olet kiinnostunut, soita minulle
puh. 040 5266672.

Tilaisuus alkaa klo 19:00. Itse kamariooppera kestää 45 minuuttia, jonka jälkeen buffet-illallinen Tyrvään Pappilassa. Illallisen aikana Markus Bäckman laulaa laulusarjan Oodi vuodenajalle, runot Edvin Piira, säveltäjä Veli-Pekka Bäckman.

Lippujen hinnat: kamariooppera 25 euroa/ henkilö. Koko paketti: kamariooppera, buffet-illallinen + pienoiskonsertti 65 euroa/ henkilö.

Lipunmyynti: www.tyrvaanpappila.fi
Teos- ja tekijäesittelyt: www.virtamies.fi

P.S. Toinen esitys on lauantaina 20.1.2018. Ohjelma on molempina iltoina sama.

 

Ilmoita kiinnostuksestasi osallistua sähköpostiini irina.baehr(at)gmail.com

 

Posted by Paula Virmasalo in Bähr Goes Art, Uutiset, 0 comments

Ruoka-Kalevala

Puheenjohtajamme Irina Ruoka-Kalevalan julkistustiliasuudessa Helsingin Ritarihuoneella.

Mieleni minun tekevi,
Kupuni kuvittelevi
Ryhtyäkseni ruualle,
Alkaakseni atrialle;
Entisaikain einehille,
Murkinoille muinoisille.
 
Muistanko mummoni muonat,
Tiijän emoni evähät?
Muistan maut makoisimmat,
Tuoksut piltille tutuimmat;
Vielä tiijän tillilihan,
Kumipotut kuvittelen;
Piirtyy pitsakin mieleeni,
Kebab-annos aivoihini.

 

 

 

Näin runoiltiin Ruoka-Kalevalan julkistustilaisuuden kutsussa. S-ryhmä, Marttaliitto ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ovat tehneet yhdessä suuren keräystyön, joka alkoi vuonna 2016 ja jatkuu edelleen. Työn tuloksena suomalaista ruokakulttuuria ja makumuistoja on ensimmäistä kertaa tässä laajuudessa koottu yksien kansien väliin – Ruoka-Kalevalaksi. Kirja julkaistiin tänään perjantaina 6.102017 Ritarihuoneella.

Mitä suomalaiset ovat syöneet ja millaisissa tilanteissa? Millaisia muistijälkiä siitä on jäänyt? Miten jäyhistä pettuleivän purijoista kehittyi pop-up-ravintoloita perustavia kvinoan kuluttajia?
Ruoka-Kalevala kertoo ruokamuistoista tavallisten suomalaisten itsensä kuvailemina. Lisäksi kirjassa on ruokaan liittyviä novelleja mm. Juha Hurmeelta, Virpi Hämeen-Anttilalta, Juha Itkoselta ja Rosa Liksomilta.
Ala sinä muistelusi
kirjaa ohjeet omillesi
laita meille lukemista
herkkusuille kauppalistaa
appeen makoisan synnyksi
masun mainion iloita.
Siis kaikki kirjoittamaan ruokaohjeita ja -muistoja kotisivujemme keittokirjaan!
Posted by Paula Virmasalo in Uutiset, 0 comments
Load more
Kirjaudu
Unohtuiko salasana?
Scroll Up