Kesäretki Veteliin 10.6.2023 klo 13

Ernst Julius Bährin (23.07.1831 Seinäjoki – 05.12.1901 Veteli) hauta Vetelin hautausmaalla on kunnostettu.

Kunnostuksesta on vastannut Vetelin kotiseutuväki. Suvun jäsenet ovat yhteisvastuullisesti korvanneet kunnostuksesta aiheutuneet kustannukset.

Meissä sukulaisissa on  herännyt ajatus käydä katsomassa punaisen eli ABB sukuhaaran kantaisän hautaa.

Kokoonnumme Vetelin hautausmaalle 10.6.2023 klo 13

E.J.Bährin hautakivi löytyy, kun kuljemme tieltä vasemmalle kohti kirkooa n. 50m, jolta tasanteelta edelleen alas kohti Nälkävuosien muistokiveä. E.J. Bährin hauta on siitä n. 50 m päässä.

Klo 14 alkaen omakustanteinen ruokailu läheisessä hotelli Kampelissa.

Jotta voisimme ilmoittaa ruokailijoiden määrän, olisi hyvä tietää niiden osallistujien määrä, jotka ovat halukkaita osallistumaan ruokailuun.

Ilmoittaudu Facebook ryhmän kautta 30.5 mennessä.

 

         

Terveisin hallitus
Anna-Maija Eskonen, pj

Posted by Bär/Bähr Sukuseura in Tapahtumat, Uutiset

Sukuseuran uusi Oltermanni on Dr. Pertti J. Pelto

Sukuseuran hallitus on Sukukokouksen valtuuttamana myöntänyt Bär/Bähr-sukuseuran Oltermannin arvon sukumme vanhimmalle Dr. Pertti J. Pellolle.

Sukuseura onnittelee Pertti Peltoa.

Posted by Bär/Bähr Sukuseura in Tapahtumat, Uutiset

Sukuseuramme vaakunoista

Keski-Euroopassa kulkiessani olen pari kertaa törmännyt markkinakojuihin, jotka myyvät sukuselvityksiä. Kympillä saa sukutaulun ja sijoittamalla lisää saa lisätietoja. Koskaan ei ole ollut aikaa/rahaa paneutua aiheeseen enemmän, mutta näyttää selvältä, että Bär-Baer -suku tai sukuja on siellä pilvin pimein. Siksi kuvasin firman nimen, jolta taulut ostin. Aiemman taulun, jonka kuvaa vielä etsin, ja jonka toivon voivani teille näyttää, ostin Venetsiasta. Siis, kun liikumme etelässä, ostakaamme näitä lisää. Mutta mistä tiedämme mikä on totta?
Jukka Vaajakallio
Posted by Bär/Bähr Sukuseura in eMuseo, Uutiset

Bär/Bähr sukuseura 30v, Sukukokous 3.7.2022

Kiitokset vielä kaikille osanottajille!

Oli ihana tavata teitä kaikkia ja viettää kanssanne upean kaunis kesäinen päivä!

Meitä oli kerääntynyt Tampereen Pursiseuran aurinkoisiin tunnelmiin 36 henkeä nauttimaan hyvästä seurasta ja ihanista herkuista.

Ateriasta vastasi Riku Salminen tukijoukkoineen, Paula Virmasalo oli tehnyt maistiaisiksi Antamon silakkarullia ja Maarit Haara tukijoukkoineen oli luonut suussa sulavia täytekakkuja. Liha- ja kalakukoista sekä muista leipomuksista vastasi allekirjoittanut Anna-Maija Eskonen.

Virtuaaliyhteydessä oli lisäksi Irina Baehr-Alexandrowsky.

Inna King lähetti meille videotervehdyksen perheineen aurinkoisesta Amerikasta.

Ville Vaajakallion sukellusaiheiset valokuvat pyörivät kahvittelun aikana ja kokouksen jälkeen esiintyivät Camilla Bäckman, joka esitti tulevan levynsä materiaalia sekä Markus Bäckman ja Veli-Pekka Bäckman. Kiitokset heille ihanasta musiikkituokiosta.

Paljon oli pohdittavaa sääntömääräisten asioiden lisäksi.

Irinasta tehtiin kunniapuheenjohtaja.

Puhuttiin sukuseuran rakenteen järkeistämisestä ja annettiin hallitukselle tehtäväksi seurata mm. yhdistyslain uudistamista sen uuden toimintaryhmiä koskevan lainsäädännön osalta. Nythän iso osa jäsenmaksujen tuotoista menee patentti- ja rekisterihallituksen ilmoituksiin sekä Sukuseurojen keskusliiton jäsenmaksuihin.

Keskusteltiin myös Oltermannin arvosta, millä perusteilla se myönnettäisiin jatkossa ja hallitus sai tehtäväkseen selvittää asiaa.

 

Tunnelma oli kotoisan lämminhenkinen.

Vielä kerran kiitos kaikille paikallaolijoille sekä työryhmälle isosta työpanoksesta ja ihanista pöydän antimista.

 

Anna-Maija Eskonen,

Bär/Bähr sukuseuran hallitus

 

Posted by Bär/Bähr Sukuseura in Tapahtumat, Uutiset

Danish Rolls resepti

250 g hienoja/erikoisvehnäjauhoja

250 g tavallisia vehnäjäuhoja

7 g kuivahiivaa

50 g sokeria

125 ml maitoa

1 suuri muna

250 g voita n. 1,5 cm kuutioina

 

Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää maito. Lisää muna ja sokeri.

Lisää taikinaan jauhoja ja voikuutioita tasaisesti sekoittaen. Anna osan voikuutioista jäädä isoiksi möykyiksi.

Anna nousta kaksinkertaiseksi.

Laita jääkaappin 2 tunniksi.

Ota taikina ja kaulitse siitä pitkä kantikas n. 1 cm vahvuinen levy ja taittele se ensin sivuilta neljännekset keskelle ja vielä kaksinkerroin kuin kirja. Laita muovikelmussa  jääkaappin n. tunniksi kunnes voi taas kovettuu.

Ota taikina ja kaulitse siitä pitkä n. 1 cm vahvuinen levy ja taittele se kolmeen osaan kuin pyyhe. Laita muovikelmussa n. tunniksi jääkaappiin kunnes voi taas kovettuu.

Toista niin monta kertaa, että taikina on ollut jääkaapissa yht. 9 tuntia. Itse tyydyn 5 kaulintakertaan ja toistan taitokset samalla kaulintakerralla useammin, mikäli taikina pysyy riittävän kylmänä.

Kaulitse taikina n. 1 cm vahvuiseksi pitkänomaiseksi, tasareunaiseksi levyksi ja jaa taikina kahtia.

Sivele molemmat levyt voisulalla.

Täytä toinen levy kaneli-sokeri-seoksella (sekä rusinoilla, jos pidät niistä) ja toinen aprikoosihillolla.

Rullaa levyt ja leikkaa pötköjen päät siistiksi.

Leikkaa molemmat pötköt ensin keskeltä. Jaa osat 3 osaan ja leikkaa näistä 3 tasalevyistä leivonnaista.

Anna nousta hyvin, sillä taikina on vielä jääkaappikylmää. Muista että kukin leivonnainen vaatii ympärilleen tilaa, jotta se voi nousta ja levitä. Taikinasta tulee 2-3 pellillistä riippuen leivonnaisen paksuudesta.

Voitele kanamunalla ja paista 180 asteen lämmössä kauniin vaaleanruskeiksi. Voitele valmis leivonnainen vielä aprikoosihillolla kevyesti kuullottaen.

Koristele jäähtynyt leivonnainen vesi-sokerikuorutuksella, raesokerilla tai tomusokerilla.

 

Vesi-sokerikuorutus

Ota kulhoon tomusokeria  ja laita siihen n. 1 ruokalusikallinen vettä. Lisää tomusokeria tai vettä halutun tuloksen saavuttamiseksi.

Laita massa pussiin ja leikkaa pieni lovi pussin kulmaan. Pursota pellillinen kerrallaan ja anna jäähtyä rauhassa.

Valmiiden leivonnaisten määrä riippuu siis siitä, minkä paksuisia niistä haluat. Määrästä tulee keskimäärin 24-48 kpl. Hillolla täytetyistä ei saa kovin ohuita, joten oma suhteeni oli 24 korvapuustimaista ja 12 hillolla täytettyä.

Taikinasta voi muotoilla myös muun mallisia leivonnaisia, kuten kahdeksikkoja tai kantikkaita. Muodosta riippumatta ne kaikki ovat nimeltään Danish Rolls.

Saa makunäytteen 2022 Sukukokouksessa, ken tilaisuuteen pääsee.

Anna-Maija Eskonen, ABB_IGc

Posted by Bär/Bähr Sukuseura in Keittokirja

Mummon lihakukko padassa

1 paketti pakastevalmista kaura-ruis taikinaa

500g karjalanpaistilihoja

väliin pakastevalmista peruna-sipuli-sekoitusta

suolaa maun mukaan

 

Ohje:

Anna taikinan sulaa n. tunti. Lämmitä uuni 250 asteeseen.

Laita pataan leivinpaperiarkki ja tee taitokset reunan mukaisiksi.

Painele taikina n. puoli senttiä ohueksi nipistellen ja taputellen leivinpaperia, padan pohjaa ja reunoja vasten.

Lado kerros lihan kappaleita pohjalle, päälle suolaa maun mukaan.

Lisää ohut kerros peruna-sipuli-sekoitusta.

Toista sama ja laita ylimmäksi vielä lihakerros, sen mukaan kuin arvioit mahtuvan, kun suljet kukon.

Käännä reunoilta taikina kukon muotoa mukaillen ja nipistä rypyistä taikinaa talteen. Varo puhkomasta reunusta liian ohueksi muokatuilla kuorenosilla. Peitä aukko talteen ottamallasi taikinalla. Taikinaa riittää juuri ja juuri, mutta riittää kuitenkin.

Kostuta kädet ja muotoile kansi tasaiseksi.

Laita ilman kantta uuniin n. 45 minuutiksi. Ota uunista ja voitele pinta voilla.

Pienennä uunin astemäärä 125 asteeseen ja anna hautua uunissa n. 5 tuntia. Jos pinta tummuu, laita padan kansi päälle.

Anna jäähtyä rauhassa noin 3 tuntia esim. pannun myssyn tai villaisen suojissa ja ei kun syömään…

Uuniini mahtuu saman aikaisesti 2 kukkoa ja toisen voi muuten myös pakastaa.

 

Saa makunäytteen 2022 Sukukokouksessa, ken tilaisuuteen pääsee.

Anna-Maija Eskonen, ABB_IGc

Posted by Bär/Bähr Sukuseura in Keittokirja

Mummon muikkukukko padassa

1 paketti pakastevalmista kaura-ruis taikinaa

500g perattuja, päättömiä muikkuja

1,5 pakettia amerikan pekonia

suolaa maun mukaan

 

Ohje:

Anna taikinan sulaa n. tunti. Lämmitä uuni 250 asteeseen.

Laita pataan leivinpaperiarkki ja tee taitokset reunan mukaisiksi.

Painele taikina ohueksi nipistellen ja taputellen leivinpaperia, padan pohjaa ja reunoja vasten.

Lado kerros muikkuja pohjalle, päälle suolaa mutta ei runsaasti, sillä seuraavaksi ladottava pekonipalojen kerros on itsessään suolainen.

Toista sama ja laita pekonien päälle vielä muikkuja, sen mukaan kuin arvioit mahtuvan, kun suljet kukon.

Käännä reunoilta taikina kukon muotoa mukaillen ja nipistä rypyistä taikinaa talteen. Varo puhkomasta reunusta liian ohueksi muokatuilla kuorenosilla. Peitä aukko talteen ottamallasi taikinalla. Taikinaa riittää juuri ja juuri, mutta riittää kuitenkin.

Kostuta kädet ja muotoile kansi tasaiseksi.

Laita ilman kantta uuniin n. 45 minuutiksi. Ota uunita ja voitele pinta voilla.

Pienennä uunin astemäärä 125 asteeseen ja anna hautua uunissa n. 5 tuntia. Jos pinta tummuu, laita padan kansi päälle.

Anna jäähtyä rauhassa noin 3 tuntia esim. pannun myssyn tai villaisen suojissa ja ei kun syömään…

Uuniini mahtuu saman aikaisesti 2 kukkoa ja toisen voi muuten myös pakastaa.

 

Saa makunäytteen 2022 Sukukokouksessa, ken tilaisuuteen pääsee.

Anna-Maija Eskonen, ABB_IGc

Posted by Bär/Bähr Sukuseura in Keittokirja
2022 Sukukokoukseen ilmoittautuminen

2022 Sukukokoukseen ilmoittautuminen

Meillä on ilo kutsua teidät Bär/Bähr-sukuseuran seuraavaan sukukokoukseen sunnuntaina 3.7.2022 Tampereen Pursiseuran juhlatilaan osoitteessa Kekkosenkatu 10.
Tilaisuus avataan alkukahveilla klo 11.30 alkaen. Ilmoittautuminen 31.5.2022 mennessä.

Osallistuminen 30 €/henkilö, jäsenmaksunsa maksaneet 25 €/henkilö. Lapset 4-12-vuotiaat 10 € ja alle 4-vuotiaat maksutta. Maksa joko suoraan sukuseuran tilille FI22 4006 0010 2986 24 tai MobilePaylla paikan päällä.

Hintaan sisältyy tulokahvi ja yhteinen lounas.

Sukukokouksen aiheina ovat sääntömääräisten asioiden lisäksi Sosiaalisen median alustojen käyttö sukuseuran yhteydenpidon välineenä sekä Bär/Bähr-suku maailmalla. Lisäksi meille on luvattu Ville Vaajakallion mielenkiintoisia sukellusaiheisia valokuvia. Toivomme myös saavamme mukaan mm.videotervehdyksiä monilta sukumme jäseniltä niin maailmalta kuin Koti-Suomestakin.

Sukukokous striimataan ja linkki kokoukseen tulee tähän artikkeliin ennen kokousta. Sukuseuramme kirjoja ja sukutaulua voi ostaa sukukokouksen aikana.

Kokouksen jälkeen on mahdollisuus iltaohjelmana pieneen purjehdukseen Näsijärvellä, lähtö Pursiseuran kotilaiturista, ja purjehduksen jälkeen omakustanteinen iltapala.

Posted by Sivustonikkari in Tapahtumat

BÄR/BÄHR -SUKUSEURA RY:N TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2019 – 2021

BÄR/BÄHR -SUKUSEURA RY:N
TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2019 – 2021

1. Rekistereiden aktiivinen ylläpito: henkilötietojen ajan tasalle saattaminen ja jäsenmaksujen seuranta

2. Kehitettävä seuran viestintää sosiaalisessa mediassa. Yritettävä selvittää nuorempien sukupolvien toiveita toiminnalle ja kehitettävä erilaisia tapoja heidän aktivoimisekseen toimintaan.

3. Suvun arkistot -projektia kartoitetaan

4. Stipendi: Stipendin saaja on taiteen tai käsityöläisalan opiskelija. Myönnetään seuraavassa sukukokouksessa ehdotusten ja/tai hakemusten perusteella

5. Suvun omat ruokareseptit -projektia jatketaan

6. Kerätään valokuvia edellisistä sukukokouksista

7. Sukututkimusryhmän toiminnan käynnistäminen ja keskinäisen yhteydenpidon edistäminen järjestelemällä tapaamisia sukukokousten välissä

8. Jatketaan kotisivujen kehitystyötä, vrt. ”suljettu osasto”  ja sukututkimustilastot

Posted by Bär/Bähr Sukuseura in Uutiset
Load more