ilmoittautumislomake ko: Sukukokous 2022
Ystävällisin terveisin
Sukuseuran hallitus
ilmoittautumislomake ko: Sukukokous 2022
Ystävällisin terveisin
Sukuseuran hallitus
BÄR/BÄHR -SUKUSEURA RY:N
TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2019 – 2021
1. Rekistereiden aktiivinen ylläpito: henkilötietojen ajan tasalle saattaminen ja jäsenmaksujen seuranta
2. Kehitettävä seuran viestintää sosiaalisessa mediassa. Yritettävä selvittää nuorempien sukupolvien toiveita toiminnalle ja kehitettävä erilaisia tapoja heidän aktivoimisekseen toimintaan.
3. Suvun arkistot -projektia kartoitetaan
4. Stipendi: Stipendin saaja on taiteen tai käsityöläisalan opiskelija. Myönnetään seuraavassa sukukokouksessa ehdotusten ja/tai hakemusten perusteella
5. Suvun omat ruokareseptit -projektia jatketaan
6. Kerätään valokuvia edellisistä sukukokouksista
7. Sukututkimusryhmän toiminnan käynnistäminen ja keskinäisen yhteydenpidon edistäminen järjestelemällä tapaamisia sukukokousten välissä
8. Jatketaan kotisivujen kehitystyötä, vrt. ”suljettu osasto” ja sukututkimustilastot
Pertti Pelto, ABA_KaB, is son of Jenny and Jaakko Pelto and grandson of Gustaf Adolf Baehr.
Pertti J. (Bert) Pelto, Ph.D., Professor Emeritus of Anthropology at the University of Connecticut, studied and researched anthropology at the University of California, Berkeley. In 1960, his doctoral thesis of Sevettijärvi Skolt Saami herders in Lapland were published under the name: Individualism in Skolt Lapp Society (Finnish National Archive No. 16. 1962).
His later research on the effects of the use of snowmobile in reindeer herding and its social economics in Skolt Saami society was published under the name of The Snowmobile Revolution (Pelto 1973).
His most famous publications deal with anthropological methods of field research. For example, his 2017 book, Mixed Methods in Etnographic Research: Historical Perspectives, presents Finnish scholars, such as M.A. Castrén, Karl Nickul etc.
For years, Pertti Pelto was the Head of the University of Connecticut’s studies of Medical Anthropology.
Pertti Pelto retired in 1992 to lecture till the year 2013 in Bangladesh, India and Nepal on field research methods especially on ethnography of medicine.
Pertti Pelto celebrates his 94th birthday in Connecticut among his close family.
BÄR/BÄHR SUKUSEURA RY:N TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2022-2025
Isäni Antamo Vaajakallion syntymästä on kulunut 100v!
09.11.1920 Helsinki – 29.03.2008 Muurame
Antamo Vaajakallio (ABB_IG) oli yksi Bär/Bähr -sukuseura ry:n perustajajäsenistä ja sukuseuramme ensimmäinen puheenjohtaja (1992-2001).
Hän teki elämäntyönsä suunnittelijana ja piirtäjänä Valmetin Tourulan tehtaalla vuodesta 1947, mainospiirtäjänä vuodesta 1959 ja myöhemmin Valmetin Rautpohjan tehtaan teknisenä graafikkona eläkkeelle jäämiseensä saakka.
Antamolla oli absoluuttinen sävelkorva ja hän oli musikaalisesti erittäin lahjakas. Hän kuului Jyväskylän Amatööriorkesteriin ja vuodesta 1958 Jyväskylän Orkesteriin (myöhemmin Jyväskylä sinfonia) toimien sen oboistina. Hän soitti useita muitakin instrumentteja, mm. englannintorvea ja huilua ja oli Mieskuoro Sirkkojen ja Harmaitten herrojen pitkäaikainen jäsen.
Hän ilahdutti soitollaan useita perheen ja ystävien kokoontumisia. Lisäksi hän oli myös taitava soitinrakentaja ja rakensi itselleen barokkiurut sekä useita huiluja. Ennen kuolemaansa hänen suunnitelmiinsa kuului uuden barokkihuilujen sarjan rakentaminen.
Hänen käsissään syntyi myös lukuisia ex-libriksiä, koruja, puukkoja, kaukoputkia ym.
Hän oli Jyväskylän Tähtitieteellinen yhdistys Siriuksen perustajajäsen.
Hän kirjoitti vuosikaudet osittain isänsä, vanhan maanmittarin ABB_I Edvin Ossian Vaajakallion, kertomiin tarinoihin pohjautuvia, vanhaa Jyväskylää käsitteleviä pakinoita Suur-Jyväskylän lehteen. Suuri osa pakinoista julkaistiin äänitettyinä myös Radio Keski-Suomessa. Antamon pakinasarja Tallukoita ja tanssikenkiä, antamoisia vanhasta Jyväskylästä, ilmestyi Minervan kustantamana 2004. (lähde Paula Virmasalo 03.2012)
Kuva Jukka Vaajakallio
Jukka Vaajakallio,
Paula Vaajakallio ja
Anna-Maija Eskonen,pj Bär/Bähr sukuseura
Valitettavasti joudumme siirtämään suunnitellun kesäretken COVID-19-tilanteen vuoksi. Palaamme asiaan, kun tilanne selviää.
Pysykää terveinä!
-Sukuseuran hallitus
Bär/Bähr-sukuseura ry sukuseura@baer.fi Pankkiyhteys: FI22 4006 0010 2986 24
Bär/Bähr sukuseura ry:n yhdeksäs sukukokous pidettiin sunnuntaina 16.6.2019 Kulttuurikeskus Sofiassa 30 osallistujan voimin. Kokouksen aluksi nautimme maistuvaa Dannebrog 800 år –kakkua ja kunnioitimme näin Tanskan lipun pyöreitä vuosia.
Sääntömääraisen sukukokouksen lisäksi ohjelmassa oli mielenkiintoinen esitelmä, jossa fil.tri, MBA Marja Pirttivaara kertoi geneettisestä sukututkimuksesta.
Sukuseuran kokouksessa kiitettiin 2013 kunniapuheenjohtajiksi valittuja Jorma Bäckmania ja Marketta Sartaa sekä kunniajäseneksi valittua Elina Lehtolaa ja 2016 kunniajäseneksi valittua Riitta Juusela.
2019 Sukuseuran hallitus vaihtui ja tilaisuuden jälkeen uusi hallitus järjestäytyi seuraavasti:
Uusi hallitus kiittää Irina Baehr-Alexandrowskyä, Marketta Koivistoa, Kirsti Poikosta ja Paula Virmasaloa ansiokkaasta toiminnasta Sukuseuramme hyväksi.
Muistathan että sukuseuramme toiminta riippuu täysin maksamistamme jäsenmaksuista. Maksathan siis jäsenmaksusi sukuseuran tilille:
FI22 4005 0010 2986 24
Jäsenmaksun suuruus on 20 €/vuosi, opiskelijan jäsenmaksu on 10 €/vuosi. Merkitse maksajan tiedot selkeästi viestikenttään.
Hallitus kerää edelleen valokuvia sukukokouksista 1992 – 2016. Valokuvat elävöittäisivät kotisivuillamme olevaa sukuseuramme historiikin tekstiä.
Hyvää alkusyksyä toivottaen
Bär/Bähr-sukuseura
P.S. Lahjavinkkeinä tulevaa joulua ajatellen suku-seuramme Metsän onni -korut ja viinit! Lisätietoja löydät kotisivuiltamme
Ohessa jäsenkirje pdf-muodossa.
Ystävällisin terveisin
Anna-Maija Eskonen PJ
Tässä sukuseuranne uudet viinit:
Valkoviinit:
Blanc de Carsin 2018 81 € / 6 pullon laatikko
Rypälelajikkeet: Semillon 65% ja Sauvignon Blanc 35%
Alkoholi: 12,5 %
Jäännössokeri: 1 g / l
Tekniset tiedot: Rypäleet on poimittu käsin elo-syyskuussa 2018 ja viini on käynyt ja kypsynyt 6 kuukauden ajan kevyen hiivasakan päällä terästankissa.
Tyyli: Tuoksusta löytyy runsaasti kypsää vaaleaa hedelmää kuten omenaa ja päärynää, keltaluumua sekä meloniakin. Viinin hedelmäisyyttä tukee mukavasti hapokkuuden tuoma raikkaus ja lopputulos on tasapainoinen. Jälkimaku viipyilee mukavasti suussa.
Viinin tuoksu on hedelmäinen ja runsas. Siitä löytyy herukan, karviaisen ja raparperin aromeja. Leveä maku saa ryhtiä hedelmähapoista, jotka nostavat veden kielelle.
Suositus: Viini sopii vaikka vuoden jokaiseen päivään, niin arkeen kuin juhlaankin. Se soveltuu niin aperitiiviksi kuin ruoan kanssa nautittavaksi, kokeile esimerkiksi runsaiden salaattien tai kasvisruokien sekä kevyiden kalaruokien kanssa.
Viini on vegaaniystävällinen, sillä sen valmistuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä tuotteita.
Sauvignon de Carsin 2018 90.00 € / 6 pullon laatikko
Rypälelajikkeet: Sauvinon Blanc 100%
Alkoholi: 13,5%
Jäännössokeri: 3g/l
Tekniset tiedot: Rypäleet on poimittu käsin syyskuussa 2018 Laroque -palstaltamme ja viini on käynyt luonnon hiivoilla tammitynnyreissä. Viini on kypsynyt 7 kuukauden ajan hiivasakan päällä ennen pullotusta.
Tyyli: Viini on rapsakan hedelmäinen ja virkistävän raikas. Siinä on paljon sitruksista hapokkuutta ja lempeää Sauvignon Blanc’maista hedelmäisyyttä. Maku on kuiva, jäntevä ja miellyttävän pitkä. Viini kuvastaa hienosti Laroque -kylässä sijaitsevan Sauvignon Blancimme puhdasta aromimaailmaa.
Suositus: Viini sopii erinomaisesti nautittavaksi sellaisenaan tai raikkaiden kasvisruokien seuraan. Kokeile esimerkiksi vuohenjuustosalaatin tai lempeästi maustettujen aasialaisten ruokien, kuten kevätkääryleiden tai sushin kera. Sauvignon de Carsin nauttii myös ehdottomasti kala- ja äyriäisruokien seurasta.
Viini on vegaaniystävällinen, sillä sen valmistuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä tuotteita.
Rosé-viini:
Rosé de Carsin 2018 81,00 € 6 pullon laatikko
Rypälelajikkeet: Merlot 50%, Malbec 50%
Alkoholi: 13%
Jäännössokeri: 0 g/l
Tekniset tiedot: Rypäleet poimittiin käsin syyskuussa 2018 ja viini on käynyt lämpökontrolloidussa terästankissa sekä kypsynyt muutaman kuukauden tankissa kevyiden hiivasakkojen päällä.
Tyyli:Tuoksussa on runsaasti punaisia marjoja kuten villimansikkaa ja kypsää vadelmaa. Viini on pirtsakka sekä hedelmäinen ja jättää raikkaan ja herkullisen muhkean jälkivaikutelman. Me Carsinilla haluamme tuoda markkinoille luonteikkaan roséviinin, joka sopii erinomaisesti nautittavaksi sellaisenaan, mutta suosittelemme ehdottomasti myös kokeilemaan roséetamme erilaisten ruokien yhteydessä.
Suositus: Rosé de Carsin on kesän suosikkiviini piknikeille sekä brunsseille ja onkin parhaimmillaan nautittuna erilaisten tapasten, grilliruokien, runsaiden salaattien tai vaikka klassisen Bouillabaisse -keiton kera. Tarjoile viini varsin viileänä eli noin 8-12 asteisena.
Viini on vegaaniystävällinen, sillä sen valmistuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä tuotteita.
Punaviinit:
Rouge de Carsin 2016 90,00 euroa / 6 pullon laatikko
Rypälelajikkeet: Merlot 100%
Alkoholi: 13,5%
Tekniset tiedot: Viini on käynyt lämpökontrolloiduissa terästankeissa luonnonhiivoilla. 40% viinistä on kypsynyt tammitynnyreissä ja 60% viinistä terästankeissa. Viini on pullotettu tammikuussa 2018.
Tyyli: Tilan nimikkopunaviini on valmistettu Bordeaux’n hedelmäisestä Merlot -lajikkeesta. Viinillä on runsaan lämminhenkinen tuoksu, jossa on paljon kypsien marjojen aromeita sekä mausteisuutta. Viinissä on ryhdikkäät tanniinit ja runsasta hedelmäisyyttä mukavasti tukeva hapokkuus. Kepeän mausteinen jälkimaku on miellyttävän pitkä. Kokonaisuutena viini on tasapainoinen, elegantti ja erinomainen tyylinäyte puhtaasta Merlot’sta Carsinin saviselta maaperältä. Rouge de Carsin 2016 on valmis nautittavaksi jo nyt, mutta se kehittyy ja pyöristyy useamman vuoden varastoinnin myötä.
Suositus: Tämä on erittäin monikäyttöinen viini, joka sopii lähes joka tilanteeseen. Rouge de Carsin istuu niin arkisiin pizzailtoihin ystävyksien kesken kuin tyylikkäämpiin juhlatilaisuuksiinkin.
Cuvèe Noire 2016 129,00 € / 6 pullon laatikko
Rypälelajikkeet: Merlot 69%, Cabernet Franc 5%, Malbec 5%, Petit Verdot 5%, Cabernet Sauvignon 5% ja Carmenere 3%
Alkoholi: 13,5%
Tekniset tiedot: Viini on käynyt lämpökontrolloiduissa terästankeissa luonnonhiivoilla ja suurin osa viinistä on käynyt malolaktisen käymisen tynnyreissä. Viini on kypsynyt tammitynnyreissä 12-18 kuukautta ennen pullotusta.
Tyyli: Viini on tyyliltään täyteläinen ja mehevä punaviini. Sen runsaasta tuoksusta voi aistia luumua, mustaherukkaa ja paahteisuutta sekä hentoa savuisuutta. Täyteläisen mehevä maku on jäntevä ja siitä erottuvat marjaiset vivahteet, jopa kahvin ja nahan aromit. Viinissä on myös Carmenere ja Petit Verdot -lajikkeiden tuomaa mausteisutta, joka tuo mukavaa runsautta. Intensiivistä suutuntumaa ryhdittävät eloisat hapot ja pehmeän kypsät tanniinit. Nuoresta iästään huolimatta viini voidaan hyvin nauttia jo nyt, mutta se kehittyy varastoinnin myötä. Viinin voi halutessaan dekantoida ennen tarjoilua.
Suositus: Erinomainen viini mehevien liharuokien, kuten grillatun entrecôten tai muiden pihvien kera. Viini toimii mainiosti myös runsaiden pataruokien kumppanina sekä täyteläisten ja kovien juustojen, kuten ranskalaisen Comté-juuston kanssa. Viileinä iltoina tämä viini pitää varmasti lämpimänä, niin maaseudulla kuin kaupungissakin.
Viineissä on sukuseuran uudet takaetiketit!
Toimituskulut: Toimituskulut ovat 30 euroa / tilaus
Toivottavasti tarjouksemme tyydyttää ja viineistämme löytyy käyttöönne sopiva tuote. Vastaan mielelläni mahdollisiin lisäkysymyksiin ja muihin tarkennuksiin.
Viiniterveisin,
Jukka Orasjärvi
S.A.R.L.Carsin Wines / Château Carsin
Melkonkatu 24, 00210 Helsinki
Puh. +358 400 852 850
E-mail:jukka.orasjarvi@carsin.com