Uutiset

Uudet viinit 2019

Tässä sukuseuranne uudet viinit:

Valkoviinit:     

Blanc de Carsin 2018                                           81 € / 6 pullon laatikko

Rypälelajikkeet: Semillon 65% ja Sauvignon Blanc 35%
Alkoholi: 12,5 %

Jäännössokeri: 1 g / l

Tekniset tiedot: Rypäleet on poimittu käsin elo-syyskuussa 2018 ja viini on käynyt ja kypsynyt 6 kuukauden ajan kevyen hiivasakan päällä terästankissa.

Tyyli: Tuoksusta löytyy runsaasti kypsää vaaleaa hedelmää kuten omenaa ja päärynää, keltaluumua sekä meloniakin. Viinin hedelmäisyyttä tukee mukavasti hapokkuuden tuoma raikkaus ja lopputulos on tasapainoinen. Jälkimaku viipyilee mukavasti suussa.

Viinin tuoksu on hedelmäinen ja runsas. Siitä löytyy herukan, karviaisen ja raparperin aromeja. Leveä maku saa ryhtiä hedelmähapoista, jotka nostavat veden kielelle.

Suositus: Viini sopii vaikka vuoden jokaiseen päivään, niin arkeen kuin juhlaankin. Se soveltuu niin aperitiiviksi kuin ruoan kanssa nautittavaksi, kokeile esimerkiksi runsaiden salaattien tai kasvisruokien sekä kevyiden kalaruokien kanssa.

Viini on vegaaniystävällinen, sillä sen valmistuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä tuotteita.

 

Sauvignon de Carsin 2018                                  90.00 € / 6 pullon laatikko

Rypälelajikkeet: Sauvinon Blanc 100%
Alkoholi: 13,5%
Jäännössokeri: 3g/l
Tekniset tiedot: Rypäleet on poimittu käsin syyskuussa 2018 Laroque -palstaltamme ja viini on käynyt luonnon hiivoilla tammitynnyreissä. Viini on kypsynyt 7 kuukauden ajan hiivasakan päällä ennen pullotusta.

Tyyli: Viini on rapsakan hedelmäinen ja virkistävän raikas. Siinä on paljon sitruksista hapokkuutta ja lempeää Sauvignon Blanc’maista hedelmäisyyttä. Maku on kuiva, jäntevä ja miellyttävän pitkä. Viini kuvastaa hienosti Laroque -kylässä sijaitsevan Sauvignon Blancimme puhdasta aromimaailmaa.

Suositus: Viini sopii erinomaisesti nautittavaksi sellaisenaan tai raikkaiden kasvisruokien seuraan. Kokeile esimerkiksi vuohenjuustosalaatin tai lempeästi maustettujen aasialaisten ruokien, kuten kevätkääryleiden tai sushin kera. Sauvignon de Carsin nauttii myös ehdottomasti kala- ja äyriäisruokien seurasta.

Viini on vegaaniystävällinen, sillä sen valmistuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä tuotteita. 

 

Rosé-viini:

Rosé de Carsin 2018                                             81,00 € 6 pullon laatikko

Rypälelajikkeet: Merlot 50%, Malbec 50%
Alkoholi: 13%
Jäännössokeri: 0 g/l
Tekniset tiedot: Rypäleet poimittiin käsin syyskuussa 2018 ja viini on käynyt lämpökontrolloidussa terästankissa sekä kypsynyt muutaman kuukauden tankissa kevyiden hiivasakkojen päällä.

Tyyli:Tuoksussa on runsaasti punaisia marjoja kuten villimansikkaa ja kypsää vadelmaa. Viini on pirtsakka sekä hedelmäinen ja jättää raikkaan ja herkullisen muhkean jälkivaikutelman. Me Carsinilla haluamme tuoda markkinoille luonteikkaan roséviinin, joka sopii erinomaisesti nautittavaksi sellaisenaan, mutta suosittelemme ehdottomasti myös kokeilemaan roséetamme erilaisten ruokien yhteydessä.

Suositus: Rosé de Carsin on kesän suosikkiviini piknikeille sekä brunsseille ja onkin parhaimmillaan nautittuna erilaisten tapasten, grilliruokien, runsaiden salaattien tai vaikka klassisen Bouillabaisse -keiton kera. Tarjoile viini varsin viileänä eli noin 8-12 asteisena.

Viini on vegaaniystävällinen, sillä sen valmistuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä tuotteita.

 

Punaviinit:

Rouge de Carsin 2016                                          90,00 euroa / 6 pullon laatikko

Rypälelajikkeet: Merlot 100%
Alkoholi: 13,5%
Tekniset tiedot: Viini on käynyt lämpökontrolloiduissa terästankeissa luonnonhiivoilla. 40% viinistä on kypsynyt tammitynnyreissä ja 60% viinistä terästankeissa. Viini on pullotettu tammikuussa 2018.
Tyyli: Tilan nimikkopunaviini on valmistettu Bordeaux’n hedelmäisestä Merlot -lajikkeesta. Viinillä on runsaan lämminhenkinen tuoksu, jossa on paljon kypsien marjojen aromeita sekä mausteisuutta. Viinissä on ryhdikkäät tanniinit ja runsasta hedelmäisyyttä mukavasti tukeva hapokkuus. Kepeän mausteinen jälkimaku on miellyttävän pitkä. Kokonaisuutena viini on tasapainoinen, elegantti ja erinomainen tyylinäyte puhtaasta Merlot’sta Carsinin saviselta maaperältä. Rouge de Carsin 2016 on valmis nautittavaksi jo nyt, mutta se kehittyy ja pyöristyy useamman vuoden varastoinnin myötä.
Suositus: Tämä on erittäin monikäyttöinen viini, joka sopii lähes joka tilanteeseen. Rouge de Carsin istuu niin arkisiin pizzailtoihin ystävyksien kesken kuin tyylikkäämpiin juhlatilaisuuksiinkin.

 

Cuvèe Noire 2016                                                 129,00 € / 6 pullon laatikko

Rypälelajikkeet: Merlot 69%, Cabernet Franc 5%, Malbec 5%, Petit Verdot 5%, Cabernet Sauvignon 5% ja Carmenere 3%
Alkoholi: 13,5%
Tekniset tiedot: Viini on käynyt lämpökontrolloiduissa terästankeissa luonnonhiivoilla ja suurin osa viinistä on käynyt malolaktisen käymisen tynnyreissä. Viini on kypsynyt tammitynnyreissä 12-18 kuukautta ennen pullotusta.

Tyyli: Viini on tyyliltään täyteläinen ja mehevä punaviini. Sen runsaasta tuoksusta voi aistia luumua, mustaherukkaa ja paahteisuutta sekä hentoa savuisuutta. Täyteläisen mehevä maku on jäntevä ja siitä erottuvat marjaiset vivahteet, jopa kahvin ja nahan aromit. Viinissä on myös Carmenere ja Petit Verdot -lajikkeiden tuomaa mausteisutta, joka tuo mukavaa runsautta. Intensiivistä suutuntumaa ryhdittävät eloisat hapot ja pehmeän kypsät tanniinit. Nuoresta iästään huolimatta viini voidaan hyvin nauttia jo nyt, mutta se kehittyy varastoinnin myötä. Viinin voi halutessaan dekantoida ennen tarjoilua.

Suositus: Erinomainen viini mehevien liharuokien, kuten grillatun entrecôten tai muiden pihvien kera. Viini toimii mainiosti myös runsaiden pataruokien kumppanina sekä täyteläisten ja kovien juustojen, kuten ranskalaisen Comté-juuston kanssa. Viileinä iltoina tämä viini pitää varmasti lämpimänä, niin maaseudulla kuin kaupungissakin.

 

Viineissä on sukuseuran uudet takaetiketit!

Toimituskulut: Toimituskulut ovat 30 euroa / tilaus

 

Toivottavasti tarjouksemme tyydyttää ja viineistämme löytyy käyttöönne sopiva tuote. Vastaan mielelläni mahdollisiin lisäkysymyksiin ja muihin tarkennuksiin.

 

Viiniterveisin,

 

 

Jukka Orasjärvi

S.A.R.L.Carsin Wines / Château Carsin

Melkonkatu 24, 00210 Helsinki

Puh. +358 400 852 850

E-mail:jukka.orasjarvi@carsin.com

www.carsin.com

 

Posted by Paula Virmasalo in Uutiset, 0 comments

Sukukokouksessa 16.6.2019 valittiin uusi hallitus

Eroa pyytäneiden Irina Baehr-Alexandrowsky (ABA), Marketta Koivisto (AEA), Kirsti Poikonen (AEA) ja Paula Virmasalo (ABB) tilalle valittiin Maarit Haara (AEA), Riku Salminen (AEA) ja Anna-Maija Eskonen (ABB) sekä Ari Pelto (ABA) ulkosuomalaisten edustajana.

Hallituksessa jatkavat edelleen Veli-Pekka Bäckman ja Mikko Kivekäs.

Ilolla kerrottakoon että Ari Pelto on suostunut hallituksen jäseneksi.

Uusi hallitus valitsi keskuudestaan:

  • puheenjohtaja Anna-Maija Eskonen, p 0504954628, anna-maija.eskonen@luukku.com
  • sihteeri Maarit Haaran
  • varapuheenjohtaja ja nettiasiantuntija Riku Salminen
  • taiteellinen johtaja Veli-Pekka Bäckman
  • ulkosuomalaisten edustaja Ari Pelto
  • neuvonantaja ja tuki Mikko Kivekäs

Ystävällisin terveisin
Anna-Maija Eskonen

Posted by Paula Virmasalo in Uutiset, 0 comments

Sukututkimuksen käytännesäännöt

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio on tarkastanut sukututkimuksen käytännesäännöt, jotka on laatinut Suomen Sukututkimusseuran juridisen edunvalvontahankkeen ohjausryhmä. Ohjausryhmässä oli myös Suomen Sukuhistoriallinen yhdistys ry:n ja Sukuseurojen Keskusliitto ry:n edustus.

Sukututkimuksen käytännesäännöt opastavat hyvään henkilötietojen käsittelyyn sukututkimuksen eri vaiheissa. Tarkoituksena on antaa sukututkijalle riittävät tiedot siitä, kuinka sukututkimuksessa sovelletaan henkilötietolakia, turvataan tutkimuskohteiden yksityisyyden suoja ja vältytään ongelmatilanteilta.

Kaytannesaannot_2013

Posted by Paula Virmasalo in Uutiset, 0 comments

Sukukokous 16.6.2019

SUKUKOKOUS

ASTU BÄHRIEN JÄLJILLE!

Bär/Bähr -sukuseura ry:n yhdeksäs sääntömääräinen sukukokous pidettiin sunnuntaina 16.6.2019 klo 11.00-16.00 Kulttuurikeskus Sofiassa, Kallvikinniementie 35, Helsinki.

Sääntömääräisen sukukokouksen lisäksi ohjelmassa oli mielenkiintoinen esitelmä, jossa fil.tri, MBA Marja Pirttivaara kertoi geneettisestä sukututkimuksesta.
Ja kotisivujemme tekijä Riku Salminen kertoi mitä uusi kotisivujemme ”suljettu osasto” pitää sisällään ja miten sinne pääsee.
Tällä kertaa varasimme entistä enemmän aikaa vapaalle seurustelulle Bährinkammarissa, joka avattiinn jo klo 11:00.

Lisäksi järjestimme arpajaiset à 2€/arpa. Luvassa oli hyviä palkintoja!

Jos haluat kotisivuillemme myyntiin tulevia Apteekkari Bäckmanin hedelmälimonaadeja ja Kili kili -limonaadilaseja kätevästi tilaa ne suoraan Veli-Pekalta puh. 050 590 1541 tai sähköposti virtames(at)virtamies.fi  Katso hinnasto Jäsenkirjeen 1/2019 sivulla 2.                                                                        
Sukuseuran kirjat ja Sukupuu -taulu ovat myös edelleen myynnissä alennettuun hintaan.

Kiitokset kaikille sukukokoukseen osallistuneille. Vain osallistumalla voit vaikuttaa sukuseurasi toimintaan!  Äänioikeus sukukokouksissa on jokaisella jäsenmaksunsa maksaneella jäsenellä sekä kunniajäsenillä. Sukukokoukseen voi osallistua, vaikka ei olisi seuran jäsen.

Ilmoittautuminen on päättynyt 31.5.2019.                     
Sukukokousmaksu  Bär/Bähr -sukuseura ry:n tilille FI22 4006 0010 2986 24.

Sukukokousmaksu 2019 oli: jäsenet 32 €, lapset 4 -12 vuotta 1€/ikävuosi, lapset alle 4 v. maksutta, ei jäsenet 40 €.

Sukukokousmaksu sisälsi tervetulokahvin (alkaa klo 11:30) ja tanskalaisen juhlalounaan ruokajuomineen ja viineineen. 

Muistathan maksaa myös sukuseuran jäsenmaksun, 20 €/vuosi, opiskelijan jäsenmaksu 10 €. Merkitse maksajan tiedot selkeästi viestikenttään.

Kuinka pääset Sofiaan? Omalla autolla. Katso ohjeet reittioppaasta. Kampin ja Rautatieaseman metroasemilta pääset Vuosaaren metroasemalle, josta on n. 2 km Sofiaan. Vuosaaren metroasemalta saa taksin.

Jos haluat majoittua Sofian viihtyisässä merenrantahotellissa, ota yhteyttä suoraan Kulttuurikeskus Sofiaan, puh. 010 277 900, sähköposti: reception@sofia.fi  ja käytä hyväksesi neuvottelemaamme tarjoushintaa
2 hh  80 €/vrk tai 1hh 70 €/vrk, perhemajoitus (4 – 5 hengen huoneistossa) 200 €/vrk. Mainitse tilatessasi, että osallistut Bär/Bähr -sukuseuran sukukokoukseen.

Hallitus kerää edelleen valokuvia sukukokouksista 1992 – 2007.

KIITOKSET KAIKILLE OSALLISTUNEILLE!

Posted by Paula Virmasalo in Tapahtumat, Uutiset, 0 comments

Irina luotsaa edelleen Sukuseurojen Keskusliittoa

Puheenjohtajamme Irina Baehr-Alexandrowsky on valittu jo neljännelle perättäiselle kaudelle Sukuseurojen Keskusliiton puheenjohtajaksi. Irina on ensimmäinen nainen vuonna 1979 perustetun liiton johdossa.

Kiitokset Irinalle, joka jaksaa edelleen työskennellä paitsi oman Bär/Bähr -sukuseura ry:mme että myös muiden sukuseurojen yhteisen edun ja toiminnan turvaamisen hyväksi. Sukuseurojen Keskusliitto ry on sukuyhteisöjen valtakunnallinen keskusjärjestö, joka tuo sukuyhteisöt ja -harrastajat yhteen. Sen tärkein tehtävä on tukea jäsenseurojensa toimintaa ja hoitaa edunvalvontaa. Keskusliitolla on 117 jäsenseuraa ja lähes 1000 kannattajajäsentä. Jäsenseuroissa on yhteensä noin 30 000 henkilöjäsentä.
Keskusliitto toimii yhteistyössä kaikkien sukuharrastusyhteisöjen kanssa ja kertoo sukuyhteisöjen toiminnasta, sukututkimuksesta ja niiden tavoitteista kaikille kiinnostuneille tahoille. Keskusliitto julkaisee Sukuviesti-lehteä ja tuottaa sukuseurojen ja harrastajien käyttöön kirjallista materiaalia, kuten alan oppi- ja käsikirjoja.

Posted by Paula Virmasalo in Uutiset, 0 comments

Marcus Bäckman mukana uuden Disney-elokuvan suomenkielisessä tuotannossa

Walt Disneyn uusi live-elokuva, Maija Poppasen paluu, tulee elokuvateattereihin 25. joulukuuta 2018. Siinäkin on karhuntassun jälki, sillä Marcus Bäckman on ohjannut elokuvan suomenkielisen version dialogin ja laulut.

”Voin varauksetta suositella elokuvaa kaikille – suomeksi tai englanniksi. Tunteella ja taidolla tehty koskettava vanhan ajan satumusikaali. Suomalaisena Poppasen äänenä loistava Maria Ylipää”, Marcus kertoo.

Posted by Paula Virmasalo in Bähr Goes Art, Uutiset, 0 comments

Pekka ja Tuomas Ervamaa

PEKKA ERVAMAA (ABB_adF_B) on elokuvaaja, valokuvaaja ja media-alan opettaja. Katso lisää tästä linkistä:

http://www.flickr.com/photos/pekkaervamaa

TUOMAS ERVAMAA (ABB_adF_BB) on taiteen maisteri ja lasimuotoilija, joka on pitänyt useita näyttelyitä Helsingissä ja osallistunut yhteisnäyttelyihin useissa maissa. Katso lisää tästä linkistä:

http://www.finnishdesigners.fi/portfolio/tuomas.ervamaa

 

Tuomaksen ja Pekan teoksista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä: pekkaervamaa(at)gmail.com

Posted by Irina Baehr in Bähr Goes Art, Uutiset, 0 comments

Antamon possukastike

Isäni Antamo Vaajakallion (ABB_IG) perisuomalainen sianlihakastike maistuu pakkaspäivänä. Hänen äitisä Liina-mamma oli kuollut jo isän ollessa pieni poika, mutta äidin tekemä ruoka jättää lähtemättömään muistijäljen. Isä sanoikin usein kaipaavansa Liina-mamman ruokien konstailematonta, yksinkertaista makua. Näissä oli tavallisesti mausteena vain suola ja pippuri, kuten tässä yhdessä isän bravuureista, possukastikkeessa, jonka minä tulen muistamaan koko ikäni.

Isäni käytti possukastikkeeseen sian ”raitalihaa” eli ohuita kylkisiivuja. Ne ja sipulin hän pilkkoi pieteetillä pieniksi ja paistoin rautapannulla rapeaksi. Kastikkeen isä teki lisäämällä pannulle pari ruokalusikkaa vehnäjauhoja ruskistumaan, tilkan vettä sekä ruokakermaa, suolaa ja ripauksen valkopipuria.

Koska ranskalaisessa keittokirjassa, jota isä mielellään tutki, käskettiin yleensä ”keittää kastike puoleen”, sitä oli aina niukasti tarjolla. Mutta mahdotonta kuinka hyvää se oli. Isä tarjosi sitä minulle ja kuopukselleni, kun joskus 1980-luvulla hetken kotiäitinä ollessani kävin heillä siivoamassa kerran viikossa. Isä oli tuolloin jo eläkkeellä, mutta äiti vielä kiivaasti töissä.

Paula Virmasalo

 

Posted by Paula Virmasalo in Uutiset, 0 comments

Irina jatkaa SSK:n puheenjohtajana vuonna 2018

Puheenjohtajamme Irina Baehr-Alexandrowsky valittiin jo kolmannelle kaudelle Sukuseurojen Keskusliiton puheenjohtajaksi. Irina on ensimmäinen nainen vuonna 1979 perustetun liiton johdossa.

Kiitos Irina, kun jaksat väsymättä työskennellä paitsi oman sukuseurasi, myös sukuseurojen yhteisen edun ja toiminnan turvaamisen hyväksi.

Sukuseurojen Keskusliitto ry on sukuyhteisöjen valtakunnallinen keskusjärjestö, joka tuo sukuyhteisöt ja -harrastajat yhteen. Sen tärkein tehtävä on tukea jäsenseurojensa toimintaa ja hoitaa edunvalvontaa. Keskusliitolla on 110 jäsenseuraa ja lähes 1000 kannattajajäsentä. Jäsenseuroissa on yhteensä noin 30 000 henkilöjäsentä.
Keskusliitto toimii yhteistyössä kaikkien sukuharrastusyhteisöjen kanssa ja kertoo sukuyhteisöjen toiminnasta, sukututkimuksesta ja niiden tavoitteista kaikille kiinnostuneille tahoille. Keskusliitto julkaisee Sukuviesti-lehteä ja tuottaa sukuseurojen ja harrastajien käyttöön kirjallista materiaalia, kuten alan oppi- ja käsikirjoja.

Posted by Paula Virmasalo in Uutiset, 0 comments

Kuusi ja Kataja kamariooppera 19.1.- 20.1.2018 Tyrvään pappilassa

Kuusi ja Kataja kamariooppera 19.1.- 20.1.2018 Tyrvään pappilassa. Libretto ja sävellys Veli-Pekka Bäckman.

Nyt on jo 6 sukulaista ilmoittautunut ensi-iltaan perjantaina 19.1.2018. Menemme  yhdessä kuuntelemaan Veli-Pekan säveltämää musiikkia Tyrvään pappilan viereiseen seurakuntasaliin ja sen jälkeen syömään buffetillallista Tyrvään pappilaan.

Buffetillallisen yhteydessä pienoiskonsertti, jossa Markus Bäckman tulkitsee Edvin Piiran runoja Veli-Pekka Bäckmanin pianosäestyksellä.

Jos vielä olet kiinnostunut, soita minulle
puh. 040 5266672.

Tilaisuus alkaa klo 19:00. Itse kamariooppera kestää 45 minuuttia, jonka jälkeen buffet-illallinen Tyrvään Pappilassa. Illallisen aikana Markus Bäckman laulaa laulusarjan Oodi vuodenajalle, runot Edvin Piira, säveltäjä Veli-Pekka Bäckman.

Lippujen hinnat: kamariooppera 25 euroa/ henkilö. Koko paketti: kamariooppera, buffet-illallinen + pienoiskonsertti 65 euroa/ henkilö.

Lipunmyynti: www.tyrvaanpappila.fi
Teos- ja tekijäesittelyt: www.virtamies.fi

P.S. Toinen esitys on lauantaina 20.1.2018. Ohjelma on molempina iltoina sama.

 

Ilmoita kiinnostuksestasi osallistua sähköpostiini irina.baehr(at)gmail.com

 

Posted by Paula Virmasalo in Bähr Goes Art, Uutiset, 0 comments