Uutiset

Sukuseuran kesäretket 2024 20.7 Sastamala Gregoriana ja 10.8 Ähtäri

Sukuseuran kesäretket 2024 20.7 Sastamala Gregoriana ja 10.8 Ähtäri

KESÄN 2024 ENSIMMÄINEN KESÄRETKI

Suuntautuu heinäkuiseen Sastamala Gregoriana tapahtumaan 20.7.2024.
Lisätietoja kohteesta löydätte osoitteesta sastamalagregoriana.fi Liput musiikkitapahtumiin hankkii kukin omakustanteisesti.

 • 14.00-15.30 Tyrvään Pappilan kivinavetassa on mahdollisuus käydä kuuntelemassa Mystinen Carlo G. 1600-luvun musiikin Pandoran lipas. Lipun hinta 39,10€
 • 16.00-18.30 Päivällinen Tyrvään Pappilassa. Menun hinta 54,60€ Menuvaihtoehdot nähtävissä täällä.
 • 19.00-21.15 Sastamalan Marian kirkossa esitettävä Roomalaisen mestarin messu. Lipun hinta 39,10€

Vaikka kaikki maksavat konserttilippunsa ja ruokailunsa itse, kannattaa meidän varata pöytä, joten ilmoitathan 18.5. mennessä osallistumisestasi tällä lomakkeella.

S-Etukortilla saa 15 % alennuksen Pyhän Marian kirkossa järjestettävästä konsertista 17.-21.7.2024 välisenä aikana. Etu koskee normaali- ja eläkeläishinnoiteltuja lippuja A-, B-, ja C-katsomoista. Max. 2 lippua / asiakas S-mobiilista löydettävällä alennuskoodilla tapahtuman alkuun saakka.


TOISENA KESÄTAPAHTUMANA 10.8 klo 13.00 alkaen tapaaminen Ähtärin vanhaan pappilaan perustetussa Hetki kahviossa, jossa on mahdollista nauttia kahvia, suolaisia vohveleita ja leivonnaisia. Hinta n. 10-15€.

Lisätietoja kohteesta löydät osoitteesta vanhapappilahetki.fi  Talossa asuivat aikanaan Julia ja Julius Bergroth perheineen.

Kahvitapaamisen jälkeen jatkamme Ähtärin Vanhalle hautausmaalle tutustumaan Bergrothejen, Bärien ja Kallialan perheiden hautoihin.

Kahvila ja pikkuputiikki ovat avoinna ke 11-16, to 12-16, pe 11-16 ja la 12-16, sunnuntaisin suljettu.

Posted by Bär/Bähr Sukuseura in Tapahtumat, Uutiset

Kaarlo Bähr ja kirkkokuoro

Kaarlo Bähr ja kirkkokuoro

Oheisen linkin takaa avautuu Marketta Koiviston lähettämä Karkun Sanomien mielenkiintoinen artikkeli. Tässä myös tietoja jutussa esiintyvistä Kaarlo Bähristä ja hänen pojastaan ja työnsä jatkajasta Erkki Marjamosta.

 

AEA_J    Kaarlo Bähr:

Kaarlo Bähr kävi 1897-1901 lukkari-urkurikoulua Turussa ja Viipurissa. Hän on opiskellut myös Helsingin musiikkiopistossa. Hän oli 1902 Vaasassa v.t. urkurina ja vuodesta 1903 Karkun seurakunnan lukkari-urkuri kuolemaansa asti. Hän toimi Karkun Säästöpankin kamreerina 20 vuotta. Kaarlo suoritti myös postivirkamiestutkinnon ja hoiti Karkun Heinoon postiasemaa vuodesta 1910 kuolemaansa saakka. Hän on ollut Karkun kunnanvaltuutettu ja toiminut muissakin luottamustehtävissä. Hän on perustanut Karkun suojeluskunnan soittokunnan, johtanut sitä sekä nuorisoseuran ja kirkkokuoroa.

Director cantus 1923.

Kaarlo Bähr viihtyi Karkun kauniissa maisemissa, mutta päätti kerran hakea muualle. Vaalilaulua edeltävänä lauantaina hän saapui Tampereelle veljensä Johnin luo aikomuksenaan jatkaa matkaa kohti pohjanmaata ensimmäisellä aamujunalla. Kaupungilla hän yhytti veljensä Ivarin ja ostettuaan kirjakaupasta vastailmestyneet Hj. Nortamon Raumlaiset jaaritukset, he menivät Johnin ja Alman luo. Yö kului rattoisasti jaarituksien metkuille naurettaessa. Alma yritti nukkua ollakseen ajoissa jalkeilla. Herätessään hän havaitsi junan jo menneen ja naurunremakoiden yhä kaikuvan salista. Kaarlo palasi Karkkuun eikä tiettävästi hakenut enää muualle.

Noin 180 cm. mittainen, suurisilmäinen Kaarlo oli Bährien tapaan luonteeltaan tulinen.

 

AEA_JC          MARJAMO, ERKKI LENNART, vuoteen 1935 BÄHR

18.09.1916 Karkku – 11.03.1940 Vuosalmi

Käynyt Tyrvään yhteiskoulua, suorittanut Turun kirkkomusiikkiopiston kurssin 1938.
Vänrikki. Haavoittui ja sidontapaikalle vietäessä Iääkintämiesten vetämään pulkkaan tuli täysosuma. Erkki ja toinen lääkintämies kuolivat, toisen haavoittuessa vaikeasti. Kesti kauan ennen kuin Hilja Bähr sai selville poikansa kohtalon.

Posted by Bär/Bähr Sukuseura in eMuseo, Uutiset

Kesäretki Veteliin 10.6.2023 klo 13

Ernst Julius Bährin (23.07.1831 Seinäjoki – 05.12.1901 Veteli) hauta Vetelin hautausmaalla on kunnostettu.

Kunnostuksesta on vastannut Vetelin kotiseutuväki. Suvun jäsenet ovat yhteisvastuullisesti korvanneet kunnostuksesta aiheutuneet kustannukset.

Meissä sukulaisissa on  herännyt ajatus käydä katsomassa punaisen eli ABB sukuhaaran kantaisän hautaa.

Kokoonnumme Vetelin hautausmaalle 10.6.2023 klo 13

E.J.Bährin hautakivi löytyy, kun kuljemme tieltä vasemmalle kohti kirkooa n. 50m, jolta tasanteelta edelleen alas kohti Nälkävuosien muistokiveä. E.J. Bährin hauta on siitä n. 50 m päässä.

Klo 14 alkaen omakustanteinen ruokailu läheisessä hotelli Kampelissa.

Jotta voisimme ilmoittaa ruokailijoiden määrän, olisi hyvä tietää niiden osallistujien määrä, jotka ovat halukkaita osallistumaan ruokailuun.

Ilmoittaudu Facebook ryhmän kautta 30.5 mennessä.

 

         

Terveisin hallitus
Anna-Maija Eskonen, pj

Posted by Bär/Bähr Sukuseura in Tapahtumat, Uutiset

Sukuseuran uusi Oltermanni on Dr. Pertti J. Pelto

Sukuseuran hallitus on Sukukokouksen valtuuttamana myöntänyt Bär/Bähr-sukuseuran Oltermannin arvon sukumme vanhimmalle Dr. Pertti J. Pellolle.

Sukuseura onnittelee Pertti Peltoa.

Posted by Bär/Bähr Sukuseura in Tapahtumat, Uutiset

Sukuseuramme vaakunoista

Keski-Euroopassa kulkiessani olen pari kertaa törmännyt markkinakojuihin, jotka myyvät sukuselvityksiä. Kympillä saa sukutaulun ja sijoittamalla lisää saa lisätietoja. Koskaan ei ole ollut aikaa/rahaa paneutua aiheeseen enemmän, mutta näyttää selvältä, että Bär-Baer -suku tai sukuja on siellä pilvin pimein. Siksi kuvasin firman nimen, jolta taulut ostin. Aiemman taulun, jonka kuvaa vielä etsin, ja jonka toivon voivani teille näyttää, ostin Venetsiasta. Siis, kun liikumme etelässä, ostakaamme näitä lisää. Mutta mistä tiedämme mikä on totta?
Jukka Vaajakallio
Posted by Bär/Bähr Sukuseura in eMuseo, Uutiset

Bär/Bähr sukuseura 30v, Sukukokous 3.7.2022

Kiitokset vielä kaikille osanottajille!

Oli ihana tavata teitä kaikkia ja viettää kanssanne upean kaunis kesäinen päivä!

Meitä oli kerääntynyt Tampereen Pursiseuran aurinkoisiin tunnelmiin 36 henkeä nauttimaan hyvästä seurasta ja ihanista herkuista.

Ateriasta vastasi Riku Salminen tukijoukkoineen, Paula Virmasalo oli tehnyt maistiaisiksi Antamon silakkarullia ja Maarit Haara tukijoukkoineen oli luonut suussa sulavia täytekakkuja. Liha- ja kalakukoista sekä muista leipomuksista vastasi allekirjoittanut Anna-Maija Eskonen.

Virtuaaliyhteydessä oli lisäksi Irina Baehr-Alexandrowsky.

Inna King lähetti meille videotervehdyksen perheineen aurinkoisesta Amerikasta.

Ville Vaajakallion sukellusaiheiset valokuvat pyörivät kahvittelun aikana ja kokouksen jälkeen esiintyivät Camilla Bäckman, joka esitti tulevan levynsä materiaalia sekä Markus Bäckman ja Veli-Pekka Bäckman. Kiitokset heille ihanasta musiikkituokiosta.

Paljon oli pohdittavaa sääntömääräisten asioiden lisäksi.

Irinasta tehtiin kunniapuheenjohtaja.

Puhuttiin sukuseuran rakenteen järkeistämisestä ja annettiin hallitukselle tehtäväksi seurata mm. yhdistyslain uudistamista sen uuden toimintaryhmiä koskevan lainsäädännön osalta. Nythän iso osa jäsenmaksujen tuotoista menee patentti- ja rekisterihallituksen ilmoituksiin sekä Sukuseurojen keskusliiton jäsenmaksuihin.

Keskusteltiin myös Oltermannin arvosta, millä perusteilla se myönnettäisiin jatkossa ja hallitus sai tehtäväkseen selvittää asiaa.

 

Tunnelma oli kotoisan lämminhenkinen.

Vielä kerran kiitos kaikille paikallaolijoille sekä työryhmälle isosta työpanoksesta ja ihanista pöydän antimista.

 

Anna-Maija Eskonen,

Bär/Bähr sukuseuran hallitus

 

Posted by Bär/Bähr Sukuseura in Tapahtumat, Uutiset

BÄR/BÄHR -SUKUSEURA RY:N TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2019 – 2021

BÄR/BÄHR -SUKUSEURA RY:N
TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2019 – 2021

1. Rekistereiden aktiivinen ylläpito: henkilötietojen ajan tasalle saattaminen ja jäsenmaksujen seuranta

2. Kehitettävä seuran viestintää sosiaalisessa mediassa. Yritettävä selvittää nuorempien sukupolvien toiveita toiminnalle ja kehitettävä erilaisia tapoja heidän aktivoimisekseen toimintaan.

3. Suvun arkistot -projektia kartoitetaan

4. Stipendi: Stipendin saaja on taiteen tai käsityöläisalan opiskelija. Myönnetään seuraavassa sukukokouksessa ehdotusten ja/tai hakemusten perusteella

5. Suvun omat ruokareseptit -projektia jatketaan

6. Kerätään valokuvia edellisistä sukukokouksista

7. Sukututkimusryhmän toiminnan käynnistäminen ja keskinäisen yhteydenpidon edistäminen järjestelemällä tapaamisia sukukokousten välissä

8. Jatketaan kotisivujen kehitystyötä, vrt. ”suljettu osasto”  ja sukututkimustilastot

Posted by Bär/Bähr Sukuseura in Uutiset

The Bär/Bähr Family Association congratulates Pertti Pelto on his 94th birthday 16.7.2021

 

 

Pertti Pelto,  ABA_KaB, is son of Jenny and Jaakko Pelto and grandson of Gustaf Adolf Baehr.

Pertti J. (Bert) Pelto, Ph.D., Professor Emeritus of Anthropology at the University of Connecticut, studied and researched anthropology at the University of California, Berkeley. In 1960, his doctoral thesis of Sevettijärvi Skolt Saami herders in Lapland were published under the name: Individualism in Skolt Lapp Society (Finnish National Archive No. 16. 1962).

His later research on the effects of the use of snowmobile in reindeer herding and its social economics in Skolt Saami society was published under the name of The Snowmobile Revolution (Pelto 1973).

His most famous publications deal with anthropological methods of field research. For example, his 2017 book, Mixed Methods in Etnographic Research: Historical Perspectives, presents Finnish scholars, such as M.A. Castrén, Karl Nickul etc.

For years, Pertti Pelto was the Head of the University of Connecticut’s studies of Medical Anthropology.

Pertti Pelto retired in 1992 to lecture till the year 2013 in Bangladesh, India and Nepal on field research methods especially on ethnography of medicine.

Pertti Pelto celebrates his 94th birthday in Connecticut among his close family.

Posted by Bär/Bähr Sukuseura in Uutiset

Toimintasuunnitelma vuosille 2021-2025

BÄR/BÄHR SUKUSEURA RY:N TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2022-2025

 

 

 1. Sukurekisterin aktiivinen ylläpito, henkilötietojen ajan tasalle saattaminen sekä jäsenmaksujen seurantaSukuseuran viestinnän kehittäminen sosiaalisessa mediassa.
 2. Pyritään selvittämään nuorempien sukupolvien toiveita toiminnalle sekä kehittämään erilaisia tapoja heidän aktivoimisekseen mukaan sukuseuran toimintaan
 3. Suvun arkistot -projektin kartoittaminen edelleen
 4. Suvun omat ruokareseptit -projektin jatkaminen
 5. Kerätään edelleen valokuvia edellisistä sukukokouksista
 6. Suvun keskinäisen yhteydenpidon edistäminen järjestämällä tapaamisia sukukokousten välissä
 7. Sukuviiri –projektin käynnistäminen
 8. Kotisivujen kehitystyön jatkaminen ja ”suljetun osaston” kehittäminen
Posted by Bär/Bähr Sukuseura in Uutiset