Mummon muikkukukko padassa

1 paketti pakastevalmista kaura-ruis taikinaa

500g perattuja, päättömiä muikkuja

1,5 pakettia amerikan pekonia

suolaa maun mukaan

 

Ohje:

Anna taikinan sulaa n. tunti. Lämmitä uuni 250 asteeseen.

Laita pataan leivinpaperiarkki ja tee taitokset reunan mukaisiksi.

Painele taikina ohueksi nipistellen ja taputellen leivinpaperia, padan pohjaa ja reunoja vasten.

Lado kerros muikkuja pohjalle, päälle suolaa mutta ei runsaasti, sillä seuraavaksi ladottava pekonipalojen kerros on itsessään suolainen.

Toista sama ja laita pekonien päälle vielä muikkuja, sen mukaan kuin arvioit mahtuvan, kun suljet kukon.

Käännä reunoilta taikina kukon muotoa mukaillen ja nipistä rypyistä taikinaa talteen. Varo puhkomasta reunusta liian ohueksi muokatuilla kuorenosilla. Peitä aukko talteen ottamallasi taikinalla. Taikinaa riittää juuri ja juuri, mutta riittää kuitenkin.

Kostuta kädet ja muotoile kansi tasaiseksi.

Laita ilman kantta uuniin n. 45 minuutiksi. Ota uunita ja voitele pinta voilla.

Pienennä uunin astemäärä 125 asteeseen ja anna hautua uunissa n. 5 tuntia. Jos pinta tummuu, laita padan kansi päälle.

Anna jäähtyä rauhassa noin 3 tuntia esim. pannun myssyn tai villaisen suojissa ja ei kun syömään…

Uuniini mahtuu saman aikaisesti 2 kukkoa ja toisen voi muuten myös pakastaa.

 

Saa makunäytteen 2022 Sukukokouksessa, ken tilaisuuteen pääsee.

Anna-Maija Eskonen, ABB_IGc