Mummon lihakukko padassa

1 paketti pakastevalmista kaura-ruis taikinaa

500g karjalanpaistilihoja

väliin pakastevalmista peruna-sipuli-sekoitusta

suolaa maun mukaan

 

Ohje:

Anna taikinan sulaa n. tunti. Lämmitä uuni 250 asteeseen.

Laita pataan leivinpaperiarkki ja tee taitokset reunan mukaisiksi.

Painele taikina n. puoli senttiä ohueksi nipistellen ja taputellen leivinpaperia, padan pohjaa ja reunoja vasten.

Lado kerros lihan kappaleita pohjalle, päälle suolaa maun mukaan.

Lisää ohut kerros peruna-sipuli-sekoitusta.

Toista sama ja laita ylimmäksi vielä lihakerros, sen mukaan kuin arvioit mahtuvan, kun suljet kukon.

Käännä reunoilta taikina kukon muotoa mukaillen ja nipistä rypyistä taikinaa talteen. Varo puhkomasta reunusta liian ohueksi muokatuilla kuorenosilla. Peitä aukko talteen ottamallasi taikinalla. Taikinaa riittää juuri ja juuri, mutta riittää kuitenkin.

Kostuta kädet ja muotoile kansi tasaiseksi.

Laita ilman kantta uuniin n. 45 minuutiksi. Ota uunista ja voitele pinta voilla.

Pienennä uunin astemäärä 125 asteeseen ja anna hautua uunissa n. 5 tuntia. Jos pinta tummuu, laita padan kansi päälle.

Anna jäähtyä rauhassa noin 3 tuntia esim. pannun myssyn tai villaisen suojissa ja ei kun syömään…

Uuniini mahtuu saman aikaisesti 2 kukkoa ja toisen voi muuten myös pakastaa.

 

Saa makunäytteen 2022 Sukukokouksessa, ken tilaisuuteen pääsee.

Anna-Maija Eskonen, ABB_IGc